Kajsa konstaterar: Headline Animator

tisdag 18 mars 2014

"(Kvinnlig) Psykologisk krigföring föds ur rena spekulationer..."

Hade en intressant (som alltid) diskussion med min make ikväll om spekulationer (läs: skitprat) som jag försöker (!!) så gott jag kan att hålla mig ifrån! Säger jag något så är det sånt jag antingen redan sagt till berörd person eller inte har problem med att säga :). 

Hur som helst kom vi in på detta med spekulationer som sagt och jag mindes då en incident på ett jobb jag hade för många år sedan. Där rena spekulationer angående huruvida en av medarbetarna hade opererat brösten eller inte till slut blev till att "hon HAR opererat brösten"... "Och läpparna, och låren, och magen" o.sv os.v. Ja, i stort sett HELA hon var absolut omgjord från topp till tå för hon såg ju sååå bra ut. (och det kunde hon ju inte göra utan en herrans massa operationer tydligen).. 
Luktar enbart avundsjuka i min näsa men... 

I alla fall...
Kvinnan fick reda på detta skvallret (hon hörde dem prata om henne en dag och när hon frågade mig så sa jag som det var, men att jag hade antingen försvarat henne eller gått därifrån när dem började spekulera igen) och slutade där efter på vårt jobb tråkigt nog. on var en jätte duktig arbetssam och trevlig tjej. Glad och pigg och sa inget ont om en enda människa.. hennes enda "brist"..? Hon var tydligen "FÖR" fin!
Åren har nu gått, men jag har tänkt på henne från och till och undrat om hon fick ett nytt jobb där man inte behandlade henne efter utseende utan efter personlighet. Men det tragiska är att hon var en av dem som tog åt sig riktigt hårt av detta. Jag skulle ha ifrågasatt och tagit "fighten" hellre än att sluta faktiskt, men alla har inte den styrkan och det ska såklart respekteras :). Men hon tog det alltså riktigt hårt... Så hårt att hon inte ens kände att hon kunde gå till det jobbet och träffa de kollegorna EN ENDA dag till...

Detta är i allra högsta grad vad jag kallar "mobbning på arbetsplats" och något som (tyvärr) "vi" kvinnor är mästare på och som tragiskt och barnsligt nog även förekommer i vuxen ålder inom många yrken (och andra sammanhang) där merparten är kvinnor. 

"Psykologisk krigföring", det kan vi minsann vi kvinnor om vi vill! Och vi kör på tills slaget är vunnet... Tills "fienden" ligger ned... Lågt som bara den? JA!  Men så är verkligheten i allt för många sammanhang tyvärr... Vi kvinnor sägs vara av det mer förstående, mjukare och varmare könet... Men kylan kan gå ända in i märgen på den som  blir drabbad av denna simpla metod som ibland kallas "kvinnlig psykologisk krigföring.."

Och... Detta är vad spekulationer kan ställa till med. Man gör en höna av en fjäder. Och det värsta av allt är att fjädern oftast inte ens existerade från första början! 
Att spekulera i andras liv är bara rent slöseri med både tid & energi som man skulle kunna lägga på annat roligt! För att inte tala om all negativ karma x 3... ¨
"Det du skickar ut i universum får du alltid trefaldigt tillbaka.. Både gott och ont..." 
Värt att komma ihåg ;)!

Och säg att vi istället vänder på ovanstående scenario:

"OK, hon har opererat bröst och läppar.. SO WHAT?! Vem bryr sig?!
Mår hon bra av det så är det väl bara bra och fram för allt hennes ensak och inget man ska passa på att snacka skit om på kafferasterna, när personen inte är där dessutom och kan få "försvara sig" bara för att man inte har vett nog i skallen till att diskutera vädret eller annan trevlig händelse som hänt den senaste tiden istället". 


Mitt svar när "de" frågade mig vad jag trodde...? 
Jag sa: "Jag har ingen aning. Jag är inte intresserad heller, men nästa gång jag ser henne ska jag fråga vart hon gjort det för jag skulle med vilja ha en sån "hylla" som hon har". Sen gick jag. med ett leende på läpparna skapat enbart utav deras chockade miner. 

Detta var inte alls populärt då, för är man inte "med "dem", så är man per automatik "emot dem", och då får man räkna med minst lika mycket skit och vara beredd på att ta den... 
Men det är faktiskt mer deras huvudvärk än min. Hihi ;)!

Som avslutning vill jag lämna er med en enkel grundregel som jag läste för många år sedan i en tidning som lyder: "Det du inte vågar yttra direkt till den det handlar om, det är heller inget du behöver säga till någon annan.." 

Lättare sagt än gjort? Ja absolut! 
Men försök och goda föresatser kommer man långt med!

//Kajsa :)

måndag 3 mars 2014

Chakrabalansering Och andlig insikt del 7 sista kapitlet:



Del 7: Kronchakrat

Namn: Kronchakrat även kallat "sahasrara"
Nummer: 7
Plats: Hjässan
Färg: Lila och/eller vit/silvrig
Element: Tanken
Organ/sjukdomarHuvudet och tallkottskörteln, Immun- systemet. Överkänslighet för ljud och ljus och störningar i kroppens energi så som "kronisk trötthet", orkeslös, enegitömd" o.sv

Så.. Här kommer då det allra sista kapitlet i min serie "chakrabalansering och andlig insikt" som är en aning längre än de andra.. 
Läs och lär ;)! 

Until we meet again..

NAMASTE :)

"Sahasrara eller kronchakrat är beläget högst upp på hjässan.  Färgen är violett/lila eller silvrig till vit.  
Symbolen för det sjunde chakrat är den tusenbladiga lotusblomman när den är som mest utslagen och vackrast. Denna visar på en öppen själ i sitt mest fulländade ögonblick. Kronchakrat kan påverka vår tallkottskörtel och vår energibalans bland annat. 
En person som har problem på det materiella eller känslomässiga planet, bör inte själv experimentera med att stimulera (balansera) Kronchakrat, varken genom healing eller olika slags meditationsformer då man behöver veta vad man gör för att uppnå rätt resultat eftersom kronchakrat är vårt starkaste och mest avancerade chakra att balansera som jag tidigare berättat hur man gör HÄR

Dock verkar det vara så att människor med komplicerade nedre chakran tenderar att förlägga sin energi i de högre. Dessa människor utvecklar ofta olika psykiska förmågor så som telepati, synskhet etc., men man kan också hitta människor med psykoser och/eller annan psykisk åkomma i samband med obalans i detta chakra. Tyvärr har den traditionella psykoterapin och läkarvetenskapen sällan någon förståelse för dessa psykiska krafter och det kan hända att människor med mediala förmågor istället kan hamna på mentalvårdsinrättningar. Speciellt förr i tiden var detta vanligt, men idag verkar man få mer och mer acceptans för människor med "ett sjätte sinne" och de (VI) räknas inte längre som psykiskt sjuka, utan bara som nån sorts "hokus pokus" av personer som inte är "upplysta", andliga, troende (om nu det är bättre ;).

Dock säger jag en sak TYDLIGT: Man ska alltid söka professionell hjälp först för att utesluta sjukdomar av olika slag. Skulle man då inte finna något fel så kan lite mer kontroversiella metoder, som detta tyvärr räknas som, vara något att testa. Men läkare ska ALLTID konsulteras FÖRST eller i samband med detta!!

Men... Det är alltså inte helt och hållet ofarligt att manipulera sina psykiska och andliga energier, Och skulle man vilja prova på att balansera sina chakran så kan man om man vill hoppa över just kronchakrat och låta någon som är väl rutinerad och som vet vad han/hon gör, göra det åt dig. OM du vill göra det själv så kom ihåg att om du känner minsta obehag i form av illamående, ångest, svårt att andas, panik, eller bara starka oroskänslor, allt som inte känns bra helt enkelt, så ska du omedelbart avsluta det du håller på med och antingen försöka en annan gång lite mer försiktigt och under kortare tid, eller det bästa av allt, med någon som vet vad de gör. Att skaffa en andlig terapeut som kan vägleda dig till den insikt du eftersöker är inte en dum idé om man känner sig osäker. 

Men, för att återgå till kronchakrat..
Detta chakra är det starkaste chakra och det enda chakrat som är färdigutvecklat då vi föds så skriver jag lite mer om det (även för att det är det sista chakrat i min serie om just chakran). 

En person med obalans i det sjunde chakrat är ofta en s.k "drömmare" som aldrig får sina drömmar att bli till verklighet, eller kanske en materialist som helt och hållet förnekar och trycker ned sin egen andliga potential i form av att ha många döda saker omkring sig för att fylla ut det där "tomrummet" de känner inombords. Dessa personer söker ofta meningen med livet, men tycks aldrig bli tillfredsställda eller hitta det dem söker trots upprepade försök.

En person MED ett balanserat kronchakra har i motsatt till den ovanstående beskrivna ofta en djup rotad andlig tro, och medvetande, och har funnit sin "hamn". De vet vad dem vill med livet, och de vet framförallt vad som är VIKTIGT i livet och de behöver inte materiella saker för att känna lycka och tillfredställelse. 
En öppning i kronchakrat är verkligen att sträva efter då det ger oss tron på livet för alltid, tron på lycka, kärlek och ja... Själens odödlighet! 
Men för att öppna detta chakra helt krävs ofta lång och frekvent träning och du ska ha "dansat" (balanserat") dig igenom varje chakra noga och ofta många gånger för att till slut kunna känna att du kan "ta tag" i detta chakra och öppna det i all sin vita och lila prakt! 
Tänk dig lotusblomman med alla sina vackra blad. Kronchakrat har 992 blad (!!), medan pannchakrat bara har 96 blad, så då förstår ni hur mäktigt just kronchakrat är, och varför vi vill eftersträva att ha detta balanserat och välmående för resten av livet;)! 
Är kronchakrat helt öppet så innebär det enkelt förklarat att du har lyssnat på din själs enda önskan.. 
Att få komma "hem" igen...


Förklaring angående att födas med kronchakrat:

"Själen har skapat en boning i vår kropp och därför påminner det nyfödda barnets energi om Buddhas energi, den "upplysta människans", eller som den energi vi hittar hos de som lyckats förverkliga sig själva, sin själ. 
Men barnet kommer under hela sin framtida livsresa lära känna sig själv, livets positiva krafter och även dess svårigheter. Precis som Buddhan har rest länge, flugit högt, dykt djupt och återvänt hem. 

När energin stigit till det sjunde chakrat, blir det gamla "jaget" upplöst och den gudomliga människan som finns i oss alla kryper ur sin kokong äntligen. Denna gudomlighet/själ är förenad med livet på alla plan. Motsättningar mellan de till synes antagonistiska krafterna i vår värld är helt borta och man kan säga att människan har blivit hjärntvättad, men behållit hela sin intelligens och andliga förmåga."



Efterord:
"Hoppas nu nu lärt er något om hur ni behandlar, balanserar och fram för allt får era chakran att lysa starkt i varje aspekt och del av ert liv! 
Kom gärna med frågor eller åsikter så ska jag hjälpa er så gott jag kan. 
Jag själv kommer fortsätta utveckla mina andliga sinnen och hoppas en dag kunna orka gå kurser i det samma. Men tills dess är jag en självlärd halvt upplyst individ som bara söker meningen med livet och dess frågor... ;).
Gör vi inte alla det... ;)



"Jag kan inte göra allt, men jag kan göra något.
Om vi alla gjorde något, skulle vi tillsammans klara allt."
//Robert L Schimmel






Källor: